Resa med djur

När du som passagerare reser med oss på Nextjet kan du på de flesta av våra flygningar ha med dig djur i kabinen eller i lastutrymmet.

DJUR I KABINEN

På våra flygningar kan du ta med dig hund och katt i kabinen (men dessvärre inga andra djur). Djur i kabinen måste transporteras i vattentät transportbur eller godkänd vattentät för djur avsedd transportväska i vilken hela djuret får plats. Buren eller väskan placeras under stolen framför passageraren som djuret tillhör. Max 2 djur som tillhör samma familj eller är väl bekanta med varandra samt som är bokade i samma bokning accepteras i samma bur. Det eller de djur du tar med dig i kabinen får väga max 8 kg totalt inklusive bur eller väska. Buren/väskan får inte överstiga måtten 40x25x23 cm. Vi på Nextjet har ingen möjlighet att tillhandahålla bur eller väska.

Kontakta vårt Call Center på 0771-90 00 90 för att boka djur i kabinen.
Kostnad: 150 SEK/sträcka.

DJUR I LASTRUM

Vid transport av hund eller katt i lastrum ska buren vara tillräckligt stor för att djuret ska kunna stå upp och vända sig utan problem. Buren ska även vara stadig, desinfekterad och vattentät samt vara utrustad med behållare för mat och vatten. Djur som tillhör samma familj eller är väl bekanta med varandra samt som är bokade i samma bokning accepteras i samma bur. Buren får inte överstiga måtten 81x56x56 cm. Maxvikt för djur och bur i lastutrymme är 50 kg.

Buren måste vara godkänd för transport och stadig nog för att kunna spänna fast med spännband. Den ska vara av glasfiber, metall eller hårdplats och utrustad med handtag på sidorna så den går att lyfta och lasta. Burar som helt är gjorda av trådnät, eller trådburar med för låga kanter på bottenplattan är inte tillåtna.

Kontakta vårt Call Center på 0771-90 00 90 för att boka djur i lastrum.
Kostnad: 350 SEK/sträcka.

OBS! På grund av begränsningar i lastutrymmet under perioden 01 december - 30 april kan vi inte tillhandahålla plats för djur i lastrum till och från destinationerna Hemavan, Vilhelmina, Arvidsjaur, Kramfors, Gällivare, Örnsköldsvik och Lycksele.


\ \