Resa med spädbarn

RESA MED SPÄDBARN

Barn upp till två år räknas som spädbarn och reser gratis med Nextjet. Resande med barn under 2år skall bekräfta sin bokning genom att kontakta NextJet callcenter på +46 (0)771 90 00 90 eller callcenter@nextjet.se senast 24 timmar efter bokningstillfället. Detta på grund av att det finns begränsat antal platser för barn under två år. Om inte plats kan garanteras äger NextJet rätten att avboka bokningen eller flytta bokningen till en annan flygning. 

Ett spädbarn per vuxen är välkommen att resa i den vuxnes knä. Spädbarn har en bagagekvot på 10 kg i incheckat bagage. Av hänsyn till ditt barns hälsa medges resa ej för spädbarn yngre än sju dagar.

RESA MED TVÅ SPÄDBARN

Om du reser ensam med två spädbarn måste sittplats bokas för ett av barnen. Detta gör du hos vårt Call Center på 0771-90 00 90. Det andra spädbarnet är då berättigat till samma bagagekvot som en vuxen resenär. Detta spädbarn måste sitta placerat på egen sittplats i en bilbarnstol som inte får vara mer än 42 centimeter bred och 65 centimeter djup. Bilbarnstolen måste vara EU-godkänd. Av hänsyn till ditt barns hälsa medges resa ej för spädbarn yngre än sju dagar.

I flygplanet som trafikerar sträckan Arvidsjaur - Stockholm, Gällivare via Kramfors  - Stockholm, samt Örnsköldsvik - Stockholm (gäller båda riktningar) är stolarna inte uformade för bilbarnstolar. På dessa sträckor kan vi därför inte ta med bilbarnstol i kabinen. Den går dock bra att ha som incheckat bagage.

BARNMAT

När du reser med spädbarn vill vi att resan skall vara så behaglig och bekymmersfri som möjligt. Därför får du självklart ta med så mycket barnmat som resan kräver. Tänk på att förpacka den enligt transportstyrelsens vätskeregler och säg gärna till i säkerhetskontrollen.

                                                                                                             


\ \