Ny linje mellan Sundsvall & Göteborg

Den 22 september börjar Nextjet trafikera linjen Sundsvall-Göteborg med, till en början, 20 turer per vecka. Linjen mellan Sundsvall och Göteborg knyter ihop två större städer som annars enbart nås genom mellanlandning. 
 
Att Nextjet startar trafiken från Sundsvall till Göteborg kommer som en direkt reaktion på indikationerna att Direktflyg lägger ner linjen efter sommaren.
 
– Som en av landets största regionala flygoperatörer är Nextjet en viktig del av svensk infrastruktur. När infrastrukturen mellan Norrlands tredje största tätort med flertalet statliga myndigheter, industrier och företag kraftigt försämras var det ett enkelt val att gå in för att säkerställa linjens överlevnad. Passagerarantalet på linjen är kraftigt dalande och det är dags att någon ser till att öka antalet passagerare på linjen igen säger Magnus Ivarsson, VD på Nextjet.
 
Linjen kommer att trafikeras med en tur & retur morgon och kväll, måndag till fredag, med avgångstid från Sundsvall klockan 06.25 samt 16.25 och retur klockan 08.30 samt 18.30. Flygplanstypen som kommer att användas är en Saab 340 med plats för 33 passagerare. Flygtiden är 1,5 timmar.
 
Biljetterna bokas på  www.nextjet.se eller hos din lokala resebyrå. 
 
 


Övriga nyheter

2018-05-21

Konkursförvaltningen undersöker fortsatt drift av Nextjet

I samband med konkursutbrottet i Nextjet Sverige AB och Nextjet AB meddelade konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson att man avser att undersöka möjligheterna för fortsatt drift i konkursboets regi. Detta för att en sådan drift kan öka konkursboets värde, men också svara mot ett allmänt intresse att upprätthålla trafiken på de så kallade trafikpliktslinjerna.

Läs mer »
\ \