Ny linje mellan Sundsvall & Göteborg

Den 22 september börjar Nextjet trafikera linjen Sundsvall-Göteborg med, till en början, 20 turer per vecka. Linjen mellan Sundsvall och Göteborg knyter ihop två större städer som annars enbart nås genom mellanlandning. 
 
Att Nextjet startar trafiken från Sundsvall till Göteborg kommer som en direkt reaktion på indikationerna att Direktflyg lägger ner linjen efter sommaren.
 
– Som en av landets största regionala flygoperatörer är Nextjet en viktig del av svensk infrastruktur. När infrastrukturen mellan Norrlands tredje största tätort med flertalet statliga myndigheter, industrier och företag kraftigt försämras var det ett enkelt val att gå in för att säkerställa linjens överlevnad. Passagerarantalet på linjen är kraftigt dalande och det är dags att någon ser till att öka antalet passagerare på linjen igen säger Magnus Ivarsson, VD på Nextjet.
 
Linjen kommer att trafikeras med en tur & retur morgon och kväll, måndag till fredag, med avgångstid från Sundsvall klockan 06.25 samt 16.25 och retur klockan 08.30 samt 18.30. Flygplanstypen som kommer att användas är en Saab 340 med plats för 33 passagerare. Flygtiden är 1,5 timmar.
 
Biljetterna bokas på  www.nextjet.se eller hos din lokala resebyrå. 
 
 


Övriga nyheter

2018-03-05

Nextjet förändrar trafiken till och från Kramfors

Nextjet förändrar trafiken till och från Kramfors fram till kommande upphandling då Trafikverket upphandlar linjen.

Läs mer »

2018-03-02

Direkttrafik till Visby under Almedalsveckan från Stockholm, Jönköping och Karlstad

Direkttrafiken från Stockholm, Jönköping och Karlstad till Visby under Almedalsveckan är tillbaka.

Läs mer »

2018-02-13

Fri parkering på Örnsköldsvik Airport

Från och med den 13:e februari införs fri parkering på en specifik parkeringsyta vid Örnsköldsvik Airport. Upp till 16 dygn har du som resenär möjlighet att parkera bilen utan kostnad.

Läs mer »

2018-02-07

Upphandling nödvändig för fortsatt trafik mellan Arvidsjaur och Arlanda

Nextjet meddelade i fredags Trafikverket att bolaget inte längre har för avsikt att bedriva trafik på sträckan Arvidsjaur – Arlanda på kommersiella grunder i enlighet med gällande trafikplikt. Nextjet avser att flyga till och med sista maj för att möjliggöra för Trafikverket att upphandla trafiken och därmed undvika ett uppehåll i trafiken.

Läs mer »
Fler nyheter
\ \