Nextjet öppnar nya linjer, Umeå - Göteborg & Umeå - Karleby/Jakobstad

Den 12 mars börjar Nextjet trafikera linjen Umeå-Göteborg med 32 turer per vecka. Linjen mellan Umeå och Göteborg knyter ihop två större städer som annars endast nås genom mellanlandning.

Behovet är stort och linjen är en viktig del av regionens infrastruktur för att på ett snabbt och bekvämt sätt koppla ihop de två städerna. Nextjet trafikerar sedan tidigare Sundsvall-Göteborg och Luleå-Göteborg. Genom den nya linjen täcker Nextjet en större del av Sverige än något annat flygbolag med framförallt tonvikt på Norrland där direkttrafiken till Göteborg växer sig allt starkare.

Linjen Umeå-Göteborg kommer att trafikeras med ett jetflygplan med plats för 50 passagerare. Linjen kommer att trafikeras med en tur & retur morgon och kväll samt en tur mitt på dagen, måndag till fredag, samt en tur & retur på söndagar. Restiden blir 1 timma och 25 minuter.

Under helgerna kommer turer att utföras även till Karleby/Jakobstad. Detta innebär att resenärer kan resa smidigt mellan Umeå och Karleby/Jakobstad på fredagar, söndagar och måndagar.

Denna förbindelse är speciellt anpassad för veckopendlande mellan regionerna Västerbotten och Österbotten. Studerande, sjukvårdspersonal, läkare, hantverkare m.fl. kan tack vare den nya linjen effektivisera och förkorta sitt resande. Fritidsresenärer ges därtill ypperliga möjligheter att spendera en weekend i respektive region. Övriga nyheter

2018-05-21

Konkursförvaltningen undersöker fortsatt drift av Nextjet

I samband med konkursutbrottet i Nextjet Sverige AB och Nextjet AB meddelade konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson att man avser att undersöka möjligheterna för fortsatt drift i konkursboets regi. Detta för att en sådan drift kan öka konkursboets värde, men också svara mot ett allmänt intresse att upprätthålla trafiken på de så kallade trafikpliktslinjerna.

Läs mer »
\ \