Karleby Jakobstad

Karleby-Jakobstads flygfält ligger mitt i ett livligt ekonomiområde med ca 15.000 företag. Inom flygfältets upptagningsområde bor omkring 150.000 invånare. Området är starkt exportdominerat med både storindustri inom kemi, metall, papper och livsmedel. Dessutom finns där många små och medelstora företag med livlig export till Europa och Asien. Företag såsom Billerud Korsnäs, Boliden Ab, UPM Kymmene, Freeport MacMoran, Rolls Royce, Nautor Swan, Baltic Yachts och Mirka Ab är några av företagen som regelbundet använder flygfältets tjänster.

Karleby-Jakobstads flygfält ligger precis mellan två livliga städer vid kusten. Regionens näringsliv har långa handelstraditioner. Företagarandan är stark och i många avseenden går Karleby-Jakobstadsregionerna att jämföra med svenska Gnosjö. Arbetslöshetssiffrorna är bland de lägsta i landet och tillväxten mycket god i företagen. Ungefär 70 % av regionens inkomster är relaterade till exporten.

Karleby-Jakobstadsregionen är ett tvåspråkigt område med många förbindelser till Sverige. Näringslivskontakterna är många i Sverige och flera familjer har släktband i Sverige.

För mer information besök gärna www.visitkokkola.fiwww.jakobstad.fi eller www.7broar.com

Flyg till Karleby Jakobstad med NextJet från Stockholm.

 


\ \