Pori / Björneborg / Rauma

Pori, på svenska kallad Björneborg, är en stad på den finska västkusten och ett fantastiskt semesterparadis. Med sina cirka 83 500 invånare är staden Finlands elfte största i storlek.

Björneborg erbjuder resenärerna unika sommarevenemang, som Pori Jazz, sommarteatrar och festivaler, marknader, konserter, utställningar och idrottsevenemang. I Björneborg hittar du flera spännande evenemang och sevärdheter samt lockande restauranger och logialternativ. I Björneborg kan du enkelt njuta av en oförglömlig semester – oavsett om det bara är ni två, hela familjen eller ett större gäng.

BJÖRNEBORG SVÄNGER

Björneborg är mest känt för sina stora sommarevenemang. Varje juli lockar Pori Jazz tiotusentals musikälskare till staden. Jazzfestivalen har arrangerats i 40 år med välkända, internationella artister. I och med forumet för samhällsdebatt, Suomi- Areena, som arrangeras samtidigt, kommer viktiga finländska och europeiska politiker till Björneborg. I Björneborg väntar även många andra kultur-, musik- och idrottsevenemang på dig, till exempel Porispere, folkloristikfestivalen Pori Folk, teaterfestivalen Laglösa och Strömmingsmarknaden. YTTERÖ –

FINLANDS RIVIERA

Bara några minuters bilresa västerut ligger det blå havet med färggranna parasoller och en smekande vind. Stranden heter Ytterö (finska Yyteri) och är med sina sex kilometer, en av de längsta sandstränderna i Norden. Dessutom ansedd som den bästa surfplatsen i Skandinavien. I det livfulla området finns många aktivitetsmöjligheter för alla åldrar. Varför inte besöka Top Camping Yyteri, Yyteri Spa hotell eller bekanta dig med golfbanans, ridstallens och surfcentrets utbud. Den vackra och omväxlande terrängen garanterar oförglömliga frilufts- och utflyktupplevelser under alla årstider.

PÅ SKRIVARHOLMEN TRIVS HELA FAMILJEN

Kumo älv som flyter genom stadens centrum ger staden en unik stämning. Från stranden leder en gångbro till Skrivarholmen (finska Kirjurinluoto), en trivsam, lummig oas i hjärtat av Björneborg, som i över hundra år har fungerat som en rekreationspark. Parken är även ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer. Skrivarholmen bjuder på en förtjusande omgivning för en picknick eller andra aktiviteter. Grönområdena, blomrabatterna, påfåglarna,alpackorna, getterna och de många lekplatserna med maskoten, råkan Viksu, såväl som den trivsamma badstranden och den utmärkta servicen garanterar en oförglömlig semesterdag för hela familjen.

För mer information besök gärna www.visitpori.fi och www.visitrauma.fi

Flyg med Nextjet till Björneborg från Helsingfors och Arlanda

 

 


\ \