Nextjet sätter in jetflygplan på Sundsvall – Göteborg och öppnar ny linje till Luleå

Nextjet har flugit den uppskattade direktlinjen från Sundsvall till Göteborg sedan september 2014. Nu sätts Jetflygplan in och samtidigt öppnas en ny-gammal linje till Luleå igen. Nextjet har flugit sträckan Sundsvall – Göteborg sedan 2014. Linjen har en längre historia än så och är väldigt uppskattad. För att nu lyfta produkten till en ny nivå sätts ett Jetflygplan av typen CRJ 200 med 50 platser in och en söndagsavgång läggs till. Detta kortar restiden, ökar komforten, ger plats åt fler resenärer och öppnar
upp möjligheten för ett weekend-resande. Samtidigt öppnas en ny linje till Luleå, en linje som flögs fram till 2014 och som alltså nu åter kommer att trafikeras. Premiär för satsningen är 13 mars. Antalet turer mellan Göteborg och Sundsvall ökas från 18 till 22 per vecka och flygtiden kortas med 25 minuter till 1 timma och 10 minuter. Ankomst och avgångstiderna i Göteborg kommer att kvarstå medan avgång från Sundsvall senareläggs tack vare den kortar restiden. På linjen Sundsvall – Luleå kommer antalet avgångar per vecka att vara 22 stycken och flygtiden kommer att vara 50 minuter. Fullständiga tidtabeller för linjerna återfinns nedan.
 
- Det känns jättekul att kunna presentera vår nya satsning i Sundsvall. Vi har under lång tid sett på möjlighet till både söndagstrafik och en sträckning till Luleå och att nu kunna kombinera det med ett Jetflygplan känns jättebra. Vi ser en stor tillväxtpotential i bägge linjerna och tror att jet-flygplanet kommer att tas emot positivt säger Henning Lindberg, marknadschef på Nextjet.
 
Hela 2017 års tidtabell är inom kort bokningsbar på www.nextjet.se och hos din resebyrå.


Övriga nyheter

2017-01-31

Nextjet och Arctic Airlink sätter in jet-plan och storsatsar på Luleå med linje till Sundsvall och Göteborg

För ganska exakt två år sedan hade Arctic Airlink och linjen mellan Uleåborg, Luleå & Tromsö premiär. Nu sätts jet-plan in och från Luleå öppnas två nya linjer, en till Sundsvall och en till Göteborg.

Läs mer »

2017-01-25

Direkttrafik till Visby under Almedalsveckan från Jönköping, Karlstad och Västerås

Efter förra årets succé återkommer direkttrafiken från Jönköping, Karlstad och Västerås till Visby under Almedalsveckan.

Läs mer »

2017-01-11

Antalet resenärer på linjen Sundsvall - Göteborg ökar

Antalet resenärer som valde att resa direkt mellan Sundsvall och Göteborg ökade sista kvartalet 2016 med 6% jämfört med föregående år och under hela 2016 har mer än 10 000 resenärer flugit med Nextjet på linjen.

Läs mer »
Fler nyheter