Nextjet anpassar tidtabellen för Karleby/Jakobstad

Nextjet publicerar tidtabellerna för hela 2017 på sträckan Karleby-Jakobstad-Arlanda. Sedan trafiken förändrades för snart ett år sedan har linjen haft en väldigt god utveckling. För att ytterligare möta marknadens behov görs från och med den 09 januari en justering av tidtabellen med en generell senareläggning av flighter till och från Karleby/Jakobstad.


Nextjet har nu flugit sträckan Karleby/Jakobstad – Arlanda i snart tre år och tillströmningen av resenärer har varit god. Det senaste året har produktionen koncentrerats till eftermiddagar och veckoslut, ett upplägg som visat sig vara framgångsrikt. Under 2016 har beläggningsgraden ökat med nästan 20 % jämfört med föregående år.


För att ytterligare stärka produkten kommer dagens eftermiddagsavgångar att senareläggas. Detta för att bättre möta behovet av att transferera via Arlanda och ge hela arbetsdagar i såväl Karleby/Jakobstad-regionen som på orter i Skandinavien och Europa. De nya tiderna framgår i tidtabellen nedan. Utöver detta läggs en senare avgång från Arlanda till på fredagar medan eftermiddagsavgången från Arlanda på lördagar tas bort. Under lördagen publiceras tidtabeller för hela 2017. Vissa ändringar görs redan från den 19 december. Bokade passagerare som berörs av ändringarna kommer att kontaktas av Nextjet.


– Det känns jätteroligt att vi haft en positiv utveckling på linjen. En sådan ökning av beläggningsgraden tror jag inte att jag varit med om tidigare. Det känns därför extra roligt att ytterligare vässa produkten och möta den feedback vi får av våra resenärer. De förändringar vi nu gör, möjliggör än bättre, att både affärsresenärer och privatpersoner kan tas sig till Stockholm eller vidare därifrån på ett enkelt och tidseffektivt sätt.

- Vi hoppas och tror att vi fortsatt ser en positiv utveckling och att vi i framtiden kan utöka utbudet ytterligare. I närtid tittar vi främst på en sen avgång från Arlanda på söndagar och en tidig avgång till Arlanda på måndagar säger Henning Lindberg, försäljnings- & marknadschef på Nextjet.Övriga nyheter

2016-11-21

Nextjet fortsätter flyga Gällivare - Arlanda

Nextjet har lämnat in kommersiell anmälan till Trafikverket och fortsätter därmed att trafikera linjen Gällivare – Arlanda även efter den 18 december.

Läs mer »

2016-11-16

Antalet resenärer till och från Jönköping ökar stadigt - upp 10%

Antalet resenärer som valde att resa mellan Jönköping och Stockholm har hittills i år ökat stadigt och trenden ser ut att hålla i sig. Hittills i år har mer än 25 000 resenärer flugit med Nextjet på linjen att jämföra med 22 650 för samma period föregående år.

Läs mer »

2016-10-18

Nextjet fortsätter flyga Västerås - Helsingfors

Nextjet fortsätter att trafikera linjen Västerås – Helsingfors. Flyglinjen läggs alltså inte ned som det tidigare har rapporterats.

Läs mer »
Fler nyheter