Direkttrafik till Visby under Almedalsveckan från Trollhättan-Vänersborgs flygplats

Efter att tidigare år ha en god erfarenhet av flygtrafik från orter runtom i Sverige till Visby under Almedalsveckan kommer nu Trollhättan-Vänersborgs flygplats att läggas till i listan. Under måndag till torsdag v. 27 kommer linjen att trafikeras med en till två turer per dag.

Efterfrågan på resor till Visby under Almedalsveckan är enorm. Antalet besökare har stadigt ökat de senaste åren och att ta sig till och från Visby under veckan är svårt då tillgången på resor inte fullt ut motsvarar efterfrågan. Under 2015 och 2016 startade Nextjet därför direkttrafik till Visby under Almedalsveckan från Karlstad, Jönköping och Västerås. Trafiken blev en succé och linjerna blev snabbt väldigt populära.

Under flera år har flygplatsen haft kontakt med företag och organisationer som efterfrågat och visat ett stort intresse för direkttrafik till Gotland. Därför har Nextjet i samarbete med delar av näringslivet i Fyrstadsregionen beslutat att komplettera redan befintlig trafik med den nya linjen. Trafiken pågår mellan den 03 juli och 06 juli.

Tidtabellerna är anpassade för utresa i början av veckan och för hemresor i slutet av veckan men passar också semesterfirare på väg till eller från Gotland.  

-Vi vet att Almedalsveckan är oerhört populär och att många har svårt att ta sig till Visby under dessa dagar. Eftersom vi haft ett väldigt positiv gensvar på våra tidigare satsningar som i mångt och mycket liknar denna och nu etablerat en god kontakt med näringslivet i regionen var beslutet enkelt. Det känns jätteroligt att kunna erbjuda denna typ av produkt i Fyrstadsregionen säger Henning Lindberg, marknadschef, Nextjet

-Vi är glada att äntligen få meddela att lösningen finns på plats säger Anna Råhnängen, flygplatschef på Trollhättan- Vänersborgs flygplats. Nu gäller det att många bokar in sig så att vi kan få en fortsättning på den här typen av flyg.

För tidtabell, följd denna länk.Other news

2017-06-12

Fler valde att resa med Nextjet till och från Kramfors

De första fem månaderna 2017 visade på en stark tillväxt i antal resenärer på sträckorna Kramfors - Arlanda och Kramfors - Gällivare för Nextjet. Den totala ökningen januari till maj, jämfört med föregående år, var i faktiska tal fler än 800 resenärer vilket ger en ökning på över 20% under perioden.

Läs mer »

2017-03-08

Nextjet storsatsar på Björneborg med två nya linjer

Den 24 april startar Nextjet två nya linjer från Björneborg. En till Helsingfors och en till Stockholm. Totalt handlar det om 54 flighter per vecka.

Läs mer »

2017-03-03

Bra start på året för Nextjets linje Sundsvall - Göteborg

Antalet resenärer som valde Nextjets direktlinje till Göteborg från Sundsvall Timrå Airport ökar och linjen är på stark frammarsch. De två första månaderna under 2017 visar på en ökning om ca 20 % jämfört med samma period förra året, vilket i antalet passagerare blir ca 400 fler.

Läs mer »
Load more news